Đề thi giữa học kì 1 lớp 10 môn Anh năm 2022

Đề thi tiếng Anh lớp 10 giữa học kì 1 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề kiểm tra giữa kì 1 lớp 10 môn Anh năm 2022 – 2023 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh giữa học kì 1 lớp 10 có đáp án được biên tập dưới nhiều dạng bài tập tiếng Anh 10 mới giúp các em nâng cao kỹ năng tiếng Anh cơ bản cũng như kiến thức Từ vựng – Ngữ pháp tiếng Anh unit 1 – unit 3 trọng tâm.

Bộ đề thi giữa kì 1 tiếng Anh lớp 10 sách mới

Bộ đề thi giữa kì 1 lớp 10 môn tiếng Anh được biên tập bám sát chương trình SGK tiếng Anh 10 Global Success; Sách tiếng Anh lớp 10 i-Learn Smart World & Sách tiếng Anh 10 Friends global.

>> Tham khảo thêm chi tiết tại:

  • Đề thi giữa kì 1 lớp 10 môn tiếng Anh năm 2022 – 2023
  • Đề thi giữa kì 1 tiếng Anh 10 Global success số 1
  • Đề thi giữa kì 1 tiếng Anh 10 i-Learn Smart World năm 2022

Đề thi tiếng Anh giữa kì 1 lớp 10 năm 2022

Choose the word that is pronounced differently from that of the other words.

1. A. townB. followC. growD. narrow2. A. lunchB. purchaseC. teachingD. technology3. A. footB. foodC. schoolD. tooth4. A. lived B. decidedC. listenedD. played

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. Internet cafes allow you___________ your web-based e-mail account.

A. be accessed

B. accessing

C. access

D. to access

2. If you___________ your homework, I___________ you watch TV.

A. don’t do/ won’t let

B. did/ won’t let

C. won’t do/ let

D. won’t do/ don’t let

3. A film which is made by photographing a series of changing drawings is called a________.

A. comedy

B. documentary

C. cartoon

D. drama

4. I remember___________ you about this before.

A. to tell

B. told

C. tell

D. telling

5. ~ Ann: ___________ is the beach? ~ Brian: Only five minutes’ walk.

A. How long

B. How often

C. Where

D. How far

6. We’ve recently studied the___________ of stones in the kidneys.

A. structure

B. block

C. formation

D. building

7. We’re so proud___________ her for telling the truth.

A. with

B. for

C. of

D. on

8. Marie Curie___________ a Nobel Prize in Chemistry in 1911.

A. was awarded

B. had been awarded

C. awarded

D. had awarded

9. ___________ the heavy rain, we couldn’t go camping.

A. Because

B. In spite of

C. Although

D. Because of

10. I work from Tuesday to Saturday, and Sunday and Monday are my___________.

A. days off

B. breaks

C. working days

D. days out

11. ___________ a long time for the bus.

A. We have to always wait

B. We have to wait always

C. We always have to wait

D. We have always to wait

12. I___________ to him three times since he___________ to live here.

A. talked/ came

B. have talked/came

C. have talked/has come

D. talked/ has come

Fill in each blank in the following passage with a suitable word.

The electronic computer is the (01)………………. significant invention since the steam engine. While the industrial revolution previously (02)………………. the nature of manual work, the computer revolution is now changing the work done by the brain. Nowadays micro-computers are manufactured in hundreds of thousands and are constantly being equipped with more (03)………………. more ingenious devices. Contrary to popular belief, computers themselves cannot (04)………………. mistakes. The answer will always be correct if the programme fed into the computer is correct.

Read the following passage and choose the best answer.

For the last few months I have spent every Saturday in my flat and have done nothing more exciting than work at home, read the newspapers and watch television. I had begun feeling, bored with this and so, last weekend I thought I would do something different. I rang up several of my friends and we decided to go to London for the day. I was really excited as I hadn’t been to London since I was ten. We decided to go by coach as this was by far the cheapest means of transport that was available even though it meant that we needed to get up very early. Once in London we decided to take a sightseeing tour as we wanted to see some of the famous buildings. After the tour we bought some sandwiches and ate them in a small park. In the afternoon two of us went shopping and the others went to the theater. We met up again at 6:30 p.m. and went to a small restaurant in Soho. The meal was really good but, unfortunately, it took much longer than we had expected. We had to get a taxi back to the coach station. Luckily, we got there just two minutes before our coach left.

01. According to the passage the writer

A. usually spends his weekend at home.

B. went to London with some of his friends.

C. has lived in London for ten years.

D. feels bored with his life.

02. He felt so excited about going to London because

A. he hadn’t been there before.

B. he hadn’t been there for ten years.

C. he went there ten years ago.

D. he hadn’t been there for a long time.

03. Why did they decide to go by coach?

A. Because it was available.

C. Because other means of transport were more expensive.

B. Because they wanted to start early.

D. Because it was one of the most efficient means of transport.

04. Which of the following is true?

A. They all went shopping before going to theater.

C. They had lunch in a small restaurant.

B. They made a sightseeing tour of London and then had lunch.

D. They left the city at 6:30 p.m.

Rewrite each of the following sentences without changing its original meaning.

1. I wish I hadn’t sold my bike.

I regret……………………………………………………..………….

2. No one told me about the change of the plan.

I didn’t…………………………………………………..…………….

3. Although her living conditions were difficult, she worked very hard.

In spite of ……………………………..……………………………..

4. The last time I saw her was when we were in Spain.

I haven’t……………………………………………….………………

5. I have tidied the house.

The house……………………………………………………………

In about 100-120 words, write a paragraph about your hobby.

Đáp án Đề thi giữa kì 1 lớp 10 môn tiếng Anh năm 2022

Choose the word that is pronounced differently from that of the other words.

1 – A; 2 – D; 3 – A; 4 – D;

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1 – D; 2 – A; 3 – C; 4 – D; 5 – D; 6 – C;

7 – C; 8 – A; 9 – D; 10 – A; 11 – C; 12 – B;

Fill in each blank in the following passage with a suitable word.

1 – most; 2 – change; 3 – and; 4 – make;

Read the following passage and choose the best answer.

1 – A; 2 – C; 3 – A; 4 – B;

Hướng dẫn dịch

Trong vài tháng gần đây, tôi đã dành mỗi thứ Bảy trong căn hộ của mình và không làm gì thú vị hơn là làm việc ở nhà, đọc báo và xem tivi. Tôi đã bắt đầu cảm thấy nhàm chán với điều này và vì vậy, cuối tuần trước, tôi đã nghĩ rằng mình sẽ làm một điều gì đó khác biệt. Tôi gọi cho một số người bạn của mình và chúng tôi quyết định đi đến London trong ngày. Tôi thực sự phấn khích vì tôi đã không đến London kể từ khi tôi lên mười. Chúng tôi quyết định đi bằng xe khách vì đây là phương tiện giao thông rẻ nhất hiện có mặc dù điều đó có nghĩa là chúng tôi cần phải dậy rất sớm. Khi đến London, chúng tôi quyết định thực hiện một chuyến tham quan vì chúng tôi muốn xem một số tòa nhà nổi tiếng. Sau chuyến tham quan, chúng tôi mua một số bánh mì và ăn chúng trong một công viên nhỏ. Buổi chiều hai chúng tôi đi mua sắm và những người khác đi xem phim. Chúng tôi gặp lại nhau lúc 6:30 chiều. và đến một nhà hàng nhỏ ở Soho. Bữa ăn rất ngon nhưng thật không may, nó mất nhiều thời gian hơn chúng tôi mong đợi. Chúng tôi phải bắt taxi trở lại bến xe. May mắn thay, chúng tôi đã đến đó chỉ hai phút trước khi huấn luyện viên của chúng tôi rời đi.

Rewrite each of the following sentences without changing its original meaning.

1. I wish I hadn’t sold my bike.

I regret…………………not selling my bike.……..………….

2. No one told me about the change of the plan.

I didn’t………………know the change of the plan.………….

3. Although her living conditions were difficult, she worked very hard.

In spite of …………… her difficult living conditions, she worked very hard.…………..

4. The last time I saw her was when we were in Spain.

I haven’t………………seen her since we were in Spain…..……

5. I have tidied the house.

The house…………………has been tidied by me……………

In about 100-120 words, write a paragraph about your hobby.

Gợi ý

Reading book is one of my favorite activities whenever I have free time. Books are always a good friend to me. Reading English books helps me learn foreign language well. It is a good way to improve my vocabularies by understanding many new words. By reading, I get better at concentration because it requires me to focus on what I am reading for long period of time. It also opens up the door of knowledge for me. Reading books tell me about the world’s history, let me see the structure of the brain, or bring me a story of Sherlock Holmes. I think reading is one of the most interesting indoors activity.

Download đề thi và đáp án: Đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 10 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,…. được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.